Wat doe ik?
Sinds 2012 help ik mensen die het overzicht kwijt zijn in hun eigen woning. Van lichtelijk chaotische huizen tot vervuilde woningen. De redenen waarom het overzicht kwijt is verschilt enorm per persoon. Vaak komt in de beginfase van onze samenwerking dit antwoord vanzelf. Mijn streven is iemand te helpen overzicht te krijgen te maken en te behouden. Met wellicht een nieuw systeem en structuur. Van een huis een thuis maken. Thuis hoort een plek te zijn waar je kunt bijkomen, waar je je goed en veilig voelt en waar je je kunt ontspannen. Het zou je in geen geval stress horen te geven.
Voor wie?
Op zich is het voor iedereen die hulp gebruiken kan, mijn expertise ligt voornamelijk in de zorgmarkt. Veelal met volle woningen. Mensen die soms geen of een klein netwerk hebben. Mensen die niet weten waar ze moeten beginnen of overweldigd raken door hun eigen huis en spullen. In sommige gevallen is de schaamte zo groot dat er zelden tot nooit bezoek mag komen, dit heeft uiteraard negatieve gevolgen voor hun sociale leven.
Hoe werkt het?
Als je mij particulier wilt inschakelen kun je me mailen of bellen. Dan volgt er een kennismaking en/of intake, mochten wij samen willen gaan werken maak ik een plan van aanpak, bij wederzijdse goedkeuring kunnen we als de agenda dit toestaat direct van start.
Wanneer je in Almere woont en recht denkt te hebben op WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) kun je je bij het wijkteam van jouw buurt aanmelden. Online kan dit ook, op wijkteams.almere.nl onder het kopje ‘ondersteuning voor volwassenen’. Na aanmelding zal het wijkteam contact met je opnemen en volgt er een ‘keukentafelgesprek’. Tijdens dit gesprek worden alle leefgebieden besproken en wordt er gekeken waar er ondersteuning nodig kan zijn en welke doelen/resultaten je daarmee wilt behalen. Aan de hand van dit gesprek wordt er een pop1 (persoonlijk ondersteuningsplan) geschreven. In de pop wordt het gesprek samengevat met alle gewenste doelen en wordt er een indicatie aan vast geplakt. Met deze indicatie kun je terecht bij de zorgorganisaties die als hoofdaanbieder met de gemeente samenwerken. Ik werk met verschillende organisaties samen, weethoejeleeft is mijn persoonlijke favoriet. De met de gemeente samenwerkende organisaties kun je vinden op almerekracht.nl. Wanneer de organisatie waar jij je hebt aangemeld jouw indicatie heeft ontvangen, zullen zij contact met je opnemen en volgt er een intake gesprek. Na deze intake moet er een pop2 geschreven worden, hierin staat op welke manier welk probleem wordt aangepakt of op welke manier er aan bepaalde doelen wordt gewerkt. Zodra de gemeente de pop2 heeft goedgekeurd kan het echte werk beginnen!
Wat kost het?
Wanneer je recht hebt op WMO zal je in bijna alle gevallen een eigen bijdrage betalen van 19 euro per maand. Wanneer je mij particulier inhuurt betaal je 60,- per uur.
Meer weten of een afspraak maken?
Voor vragen ben ik via mail altijd bereikbaar en telefonisch op doordeweekse dagen tussen 9 en 5.