Categorieën
Uncategorized

Films

Deze films hebben allemaal raakvlakken met mijn werk, dit zijn mijn favorieten.

Vervuild, vereenzaamd en verwaarloosd. Een prachtige docu van Hans Polak. Een speciaal team van de GGD in Rotterdam wordt gevolgd tijdens hun werk. Jos Jongeleen is stiekem 1 van mijn helden. Amsterdam had Plenter en Rotterdam had Jos een beetje hetzelfde, toch totaal anders, gelukkig maar.

De bemoeizorgers. Wederom met Jos Jongeleen, zijn team en een aantal markante figuren die je in deel1 ook hebt kunnen zien. Ik zou dus wel echt met 1 beginnen.

Bewaren of hoe te leven. Hier enkel de trailer. Overpeinzingen van Digna Sinke en interessant voor iedereen die met regelmaat stil staat bij bewaren of niet. En ondanks ik minimalistisch probeer te zijn, geniet ik ook van haar liefde voor bewaren. Maar eerlijk is eerlijk, deze dame is een goed georganiseerde bewaarder.

Thy fathers chair. Een Joods orthodoxe tweeling moeten hun huis weer schoon en toegankelijk krijgen. Een team helpt deze heren met de klus. Het aangrijpende van deze docu vind ik de zichtbaarheid van hoe emotioneel uitputtend zo’n proces kan zijn.

Minimalism van de minimalists. Er staat op Netflix ook het volgende deel, maar die vind ik erg van hetzelfde. Deze was voor mij wel een eye opener als het gaat over onze bizarre consumptie maatschappij. Kijk en leer!