Over

Wat is Topschonen?

Dit ben ik

Mijn naam is Annet Groen. Ik  ben professional organizer, ofwel opruim coach. Sinds 2012 houd ik me bezig met chaotische huishoudens en huizen in de gemeente Almere. Eerst via Buurtdiensten waar ik in de huishoudelijke zorg werkte bij mensen met een HH2* indicatie. Daar ontdekte ik mijn ware passie. Ikigai zoals ik het zelf noem: Mensen helpen hun huis en leven weer onder controle te krijgen middels opruimen, om zo met een beter systeem en duidelijke structuur een fijne, veilige, comfortabele plek te creëren.

Werken bij Buurtdiensten gaf mij een schat aan ervaring – naast verdere scholing en specialisatie. Die volgde ik bij de Rinogroep Utrecht: Aanpak hoarding en vervuiling, bij Organizing Works: Professional Organizing en onlangs Nabestaandenbegeleiding van Terra Zorg in Rouw. De personal coaching die ik meerdere jaren kreeg van Niels van Dijk (cognitief gedragstherapeut bij o.a. hoardingproblemen) was de kers op mijn brownie.

Sinds 2018 werk ik zelfstandig. Mijn cliënten komen voornamelijk via de WMO of rechtstreeks via het wijkteam. Ik word ook ingehuurd door zorgorganisaties. Zo heb ik met stichting Weet hoe je leeft een samenwerkingsverband, en Panta Rhei Zorg in Emmeloord. Het sociale domein is mijn werkveld. Ik heb geleerd te roeien met de riemen die ik heb – en daar heb ik in elke situatie lol van.

* Een HH1 indicatie is voor mensen die hun huishouden prima kunnen organiseren maar niet kunnen uitvoeren. Een HH2 indicatie is voor mensen die hun huishouden wel kunnen uitvoeren maar niet kunnen organiseren. Sinds 1 januari 2019 worden deze termen overigens niet meer gebruikt